Ad Human Resource Management (HRM)

Hanzehogeschool Groningen

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Met een Ad Human Resource Management bent u een geschikte kandidaat voor beroepen als personeelsconsulent, personeelsmedewerker, medewerker personeelsadministratie en medewerker van een uitzendbureau.

open_in_newwebsite

locatieGroningen
diplomaAd
typeregulier, 120 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar deeltijd
accreditatiesNVAO
croho-code80073
Het eerste (oriënterende) jaar is de propedeuse, waarin u kennismaakt met de basisprincipes uit het vakgebied. Het tweede jaar gaat u dieper in op HRM-aspecten en arbeidsmarktgerelateerde onderwerpen, naast meer algemene organisatiekundevakken. Dit tweede jaar sluit u af met een eindassessment Associate degree. Het grootste deel van de opleiding loopt parallel aan het programma van de bachelorroute.

Er wordt volop projectmatig gewerkt. Zelfstandig of met een studieteam werkt u praktijkgerichte opdrachten uit, vaak direct afkomstig uit het bedrijfsleven. Omdat bij deze opdrachten vaak een beroep wordt gedaan op meerdere vakken en competenties, leert u snel hoe de meest uiteenlopende aspecten van het werk samenhangen en invloed uitoefenen op elkaar.

Naast de lessen moet u rekenen op gemiddeld 12 tot 14 uur zelfstudie per week (voorbereiding, schrijven rapporten, tentamens leren e.d.) Het totale programma omvat 120 studiepunten (EC), inclusief het eindassessment. Na het behalen van de opleiding heeft u de graad Associate degree Human Resource Management.

Waarom aan de Hanze?

Tijdens de opleiding kunt u het diploma Uitzendmedewerker behalen. Deze module is in het lesprogramma ingebouwd en kost dus geen extra studietijd. De kansen op de arbeidsmarkt worden hierdoor vergroot.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2019

wettelijk tarief : € 1875 (€938 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 3150

1 september 2020

collegegeld nog niet bekend

U kunt zich aanmelden via www.hanze.studielink.nl
toelaatbare profielen
havo C&Mtoelaatbaar
havo E&Mtoelaatbaar
havo N&Gtoelaatbaar
havo N&Ttoelaatbaar
vwo C&Mtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo N&Ttoelaatbaar
MBO niveau 4toelaatbaar
WO propedeusetoelaatbaar
hbo-ptoelaatbaar
toelatingseisen

toelatingsgesprek

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
303kamerhuur in Groningenrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1171totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

34 studenten volgen deze opleiding
56% daarvan is vrouw
14 eerstejaars gestart in 2017
57% daarvan is vrouw
29062 studenten aan de Hanzehogeschool Groningen
50% daarvan is vrouw
bron: StudieData

Op kamers in Groningen

55216studenten studerend
31914studenten woonachtig   
€ 303gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
21 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

aan het woord: studenten en docenten

Nina van Venrooij
Een sociale studie mét een flinke dosis economie en management.

Ik wilde graag na mijn mbo-diploma een hbo-opleiding volgen. Het eerste jaar van Human Resource Management is zeer gevarieerd waardoor je met veel facetten kennis maakt. Tijdens de studie krijg ik goed de kans om uit te vinden wat bij me past.

Al in het tweede jaar doe ik veel ervaring op door een stage op het gebied van personeelszaken. Ik hoop op een baan waarin ik mijzelf kan zijn en mijn creativiteit kwijt kan. Door naast je studie leuke dingen te doen, zoals sporten en bij een vereniging, haal je het beste uit je studietijd.
Mark Dunnewind
HRM - De harde bedrijfskundige én de zachte personele kant

De opleiding HRM is zowel gericht op de harde bedrijfskundige kant van een organisatie als de zachte personele kant. Met deze studie kun je veel verschillende kanten uit. Ik heb bijvoorbeeld affiniteit met advieswerk, maar ik oriënteer me ook in richtingen waar ik in eerste instantie niet aan dacht.

Ik ben nu bezig met een project waarbij ik het interactieve en dynamische platform 'HR-start' heb ontworpen. Via dit platform komen studenten docenten en andere professionals uit het werkveld in contact met elkaar. Zij delen ervaringen en kennis uit de opleiding en het HRM-vakgebied...
Bedenk of je jezelf dit werk ook nog over 10 jaar ziet doen!


lees verder ...
Celest Latumelea
De sfeer binnen de opleiding is ontzettend goed

Toen ik mij op de havo ben gaan verdiepen in studies, kwam ik tot de conclusie dat ik management erg leuk vond en heb ik voor HRM gekozen. Tot nu toe vind ik de studie ontzettend uitdagend, vooral de strategische bedrijfsvoering vind ik erg interessant.

Op het hbo ben je wel veel meer op jezelf aangewezen dan op de havo, maar gelukkig krijg je wel ondersteuning en staan docenten altijd voor je klaar om te helpen. De sfeer binnen de opleiding is ontzettend goed, je kent elkaar en de deuren staan open...
Op deze manier heb je de grootste kans om een opleiding te vinden die bij jou past.


lees verder ...
Frank Hoogesteger
Ik doe een afstudeeronderzoek naar de mogelijkheden van levensfasebewust personeelsbeleid

Ik was op zoek naar een mix tussen werken met mensen en het bedrijfskundige. Deze mix kwam naar mijn idee het meest naar voren bij de opleiding Personeel en Arbeid. Wat mij vooral aanspreekt is dat ik de kans krijg om veel ervaring op te doen in de praktijk.

De 1,5 jaar stage die ik er na dit jaar op heb zitten is voor mij een mooie opstap naar de arbeidsmarkt. Ik heb de kans gehad verschillende organisaties van binnen te zien, wat mijn keuze voor een bedrijf in de nabije toekomst vereenvoudigd...
Een zeer actueel P&O onderwerp en voor ons een uitdaging om de organisatie hierover van advies te mogen voorzien. Na mijn afstuderen wil ik de arbeidsmarkt op. Intercedent of medewerker P&O lijken mij mooie startfuncties. Ik denk dat ik vanaf een goede P&O functie binnen een relatief grote organisatie een goede basis kan leggen. Vervolgens kan ik verder kijken wat voor functies nog meer aansluiten bij mijn interesses.


lees verder ...
Ilona Douma
Mijn tweede stage loop ik in Kaapstad, Zuid-Afrika

De opleiding Human Resource Management is erg bedrijfskundig onderlegd, wat tegenwoordig ook in de meeste bedrijven steeds belangrijker is. Positief aan de opleiding is dat er erg veel tijd wordt besteed aan de praktijk. Je bent zelf met projecten bezig en oefent in trainingen allerlei vaardigheden.

De theorie die je daarnaast krijgt is gelijk goed toepasbaar en daardoor ben je beter voorbereid op het werkveld. De vele stages, die ook onderdeel zijn van de studie, ondersteunen dit. Tijdens de stages leer je pas echt wat personeelsmanagement inhoudt omdat je het geleerde in de praktijk gaat brengen...
Je kunt bij de docenten altijd gewoon binnenlopen en ze zijn erg behulpzaam. Verder zorgt de studievereniging voor extra vermaak door middel van borrels, een gala en een wintersport en verzorgen ze studiegerelateerde activiteiten zoals workshops, bedrijfsbezoeken en seminars.

Op het moment ben ik bezig met mijn tweede stage. Ik doe mijn stage in Kaapstad, Zuid-Afrika. Ik loop stage bij een reclamebedrijf dat de laatste jaren enorm is gegroeid en waar P&O erg is achtergebleven. Daarom zoek ik dingen uit en probeer ik delen van de afdeling op te zetten. Nadat ik mijn studie HRM heb voltooid wil ik nog in 1 jaar de master Human Resource Management halen aan de universiteit van Groningen. Daarna wil graag op een P&O afdeling werken, het liefst als adviseur. Mijn voorkeur gaat uit naar een internationaal profit-bedrijf.


lees verder ...

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/6 Hanze
Human Resource Management (HRM)
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
2/6 Avans
Human Resource Management
€ 293 gemiddelde kamerhuur
43 eerstejaars
83% vrouw
? uur contacttijd/week
3/6 Avans
Human Resource Management
€ 326 gemiddelde kamerhuur
43 eerstejaars
83% vrouw
? uur contacttijd/week
4/6 NCOI
HBO Human Resource Management
€ 424 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
5/6 NHL
Human Resource Management (2 jaar)
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
6/6 NHL Stenden
Human Resource Management (2 jaar)
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Feiten en / studie in cijfers

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel4
inhoud4.1
docenten3.9
studiefaciliteiten4.2
studielast3.6
studiebegeleiding3.9
De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2015 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Ad Human Resource Management (HRM) aan de Hanzehogeschool Groningen is beoordeeld door 11 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Kies je voor de opleiding Human Resource Management, dan kies je voor veel diversiteit. Na je studie kun je in allerlei branches en bedrijven aan de slag. Bijvoorbeeld als personeelsadviseur in een ziekenhuis of als recruiter of re-integratieconsulent bij een gespecialiseerde organisatie. Ook liggen er mogelijkheden bij industriële ondernemingen, banken of de overheid.
Als HR-manager stel je jouw kennis ter beschikking aan de organisatie. Je ondersteunt managers zodat ze hun werk beter kunnen doen, je zorgt ervoor dat het bedrijf een aantrekkelijke werkgever is en dat medewerkers tevreden zijn. Je bewaakt de arbeidsverhoudingen, zorgt ervoor dat medewerkers zich goed kunnen ontwikkelen en dat zij zijn toegerust voor toekomstige taken. Je rapporteert, geeft leiding, adviseert en ondersteunt, bijvoorbeeld bij werving en selectie van nieuw personeel. Zo zorg je dat de juiste mensen op de juiste plek in een organisatie terechtkomen.

Een belangrijke taak is het adviseren en ondersteunen van het management om de organisatiedoelen en het welzijn van medewerkers op elkaar af te stemmen.

Potentiële beroepen

medewerker personeelsadministratie
personeelsconsulent
personeelsmedewerker
bron: StudieData

Contact

Hanze Studiekeuze Advies
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite