Tuin- en Landschapsinrichting

Van Hall Larenstein

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Heb je net je mbo-diploma behaald of ga je dat binnenkort halen? Zie je op tegen nog een vierjarige opleiding, maar wil je toch op hbo-niveau aan het werk?

Of: werk je als mbo'er in het groenbedrijf en wil je je nog verder ontwikkelen? Heb je zin om weer te gaan studeren, maar vind je vier jaar in de studiebanken te lang? Dan is de Associate degree (Ad) Tuin- en Landschapsinrichting een goede keuze voor jou.

Op Van Hall Larenstein kun je in twee jaar een Associate degree (Ad) behalen bij de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. In voltijd of in deeltijd. In twee jaar word je opgeleid voor een assistent- of juniorfunctie op het gebied van ontwerp, realisatie of management van de buitenruimte. Een uitdagend en actueel vakgebied, nu er steeds meer aandacht komt voor urban design en outdoor design. Vanaf de dag dat je studie start is de opleiding sterk beroepsgericht. Je werkt aan ontwerpopdrachten, detailleren, landschapsanalyse en management buitenruimte. Zo raak je snel thuis in het vakgebied.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :
open_in_newwebsite

printprint

locatieVelp
diplomaAd Tuin- en Landschapsinrichting
typeregulier, 120 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code80068
heeft geen numerus fixus
geen honoursprogramma

Open dagen en meeloopdagen

open dag Leeuwarden
Tijdens een Open Dag vertellen docenten en studenten jou wat je maar wilt weten en ook wat je weten moet voor je aan je opleiding in Leeuwarden begint. Je krijgt een beeld van de school en de docenten, van de studie en het onderzoek dat je kan doen en van je werk in de toekomst.
open dag Velp
Tijdens een Open Dag vertellen docenten en studenten jou wat je maar wilt weten en ook wat je weten moet voor je aan je opleiding in Velp begint. Je krijgt een beeld van de school en de docenten, van de studie en het onderzoek dat je kan doen en van je werk in de toekomst.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
1e jaar In het eerste jaar volg je de propedeuse van het bachelorprogramma. Zo krijg je een brede basis en leer je het werk van de Tuin- en Landschapsinrichting van verschillende kanten te benaderen. Je volgt een aantal grotere modules op het gebied van ruimte, vormgeving, landschap, materialisatie en beplanting, aangevuld met trainingen en workshops communicatie, computer- en tekenvaardigheden. Aan het eind van het eerste studiejaar geeft de Ad'er aan voor welk afstudeerprofiel hij of zij kiest: ontwer
2e jaar In het tweede jaar zijn de opdrachten meer geïntegreerd en nog realistischer. Je werkt aan projecten op het gebied van plein- en parkontwerp, werkvoorbereiding en stedelijke inrichting. Daarnaast volg je in het tweede jaar een stage op het gebied van je afstudeerprofiel. Je richt je dan op extra vaardigheden voor de specifieke vakgerichte onderdelen van de gekozen richting. Je studeert af door een praktijkgerichte uitwerking van een geïntegreerd masterplan.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, stage, hoorcollege, ontwerpproject, excursie, onderzoek, werkcollege, groepsopdracht, mondelinge presentatie, portfolio, individuele opdracht, poster presentatie
bindend studieadvies
  • minimaal 30 EC in de eerste 12 maanden
  • minimaal 60 EC in de eerste 24 maanden

Toelating en studiekosten

Unsplashed background img 2

startmomenten

1 september 2019
collegegeld nog niet bekend
toelaatbare profielen
havo C&Mmet wiskunde A of B
havo E&Mtoelaatbaar
havo N&Gtoelaatbaar
havo N&Ttoelaatbaar
vwo C&Mtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo N&Ttoelaatbaar
MBO niveau 4Studenten met een mbo-diploma niveau 4 zijn toelaatbaar. Voor een goede kans op succes zijn de vakken Nederlands, Engels en Wiskunde A of B op havo-eindexamenniveau aanbevolen.

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
0kamerhuur in Velponder landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
158collegegeldop basis van € 1906 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 868totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

43 studenten volgen deze opleiding
9% daarvan is vrouw
19 eerstejaars gestart in 2017
11% daarvan is vrouw
4243 studenten aan de Van Hall Larenstein
42% daarvan is vrouw
bron: StudieData

Op kamers in Velp

?studenten studerend
?studenten woonachtig   
gemiddelde kamerprijs
?gemiddelde kamerprijs
? m2gemiddelde kameroppervlak
?kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Feiten en / studie in cijfers

bron: Nationale Studenten Enquete 2015
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel4.14.0
inhoud3.53.6
docenten3.53.6
studiefaciliteiten2.93.2
studielast3.23.2
studiebegeleiding3.63.6

Studentoordelen

De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2015 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Tuin- en Landschapsinrichting aan de Van Hall Larenstein is beoordeeld door 11 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.1 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Misschien heb je de smaak van studeren te pakken gekregen en wil je verder studeren. Je kunt dan meteen, zonder studievertraging, doorstromen naar de bacheloropleiding. Of je kunt na een paar jaar gewerkt te hebben de bacheloropleiding als vervolgstudie oppakken (dan meestal in deeltijd). In nog eens twee jaar kun je dan een bachelortitel behalen.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Met een Associate degree Tuin- en landschapsinrichting heb je een goede kans op een baan. Het studieprogramma sluit prima aan op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de overheid. Vast staat, dat er op de arbeidsmarkt grote behoefte is aan werknemers met een opleidingsachtergrond tussen mbo-4 en hbo-bachelorniveau. Met de kans op werk zit het dus wel goed!
huidige arbeidsmarkt

Potentiële beroepen

bron: CBS

Contact

Infodesk
E: info@hvhl.nl
T: 026 369 5795
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite