Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
deeltijd associate Finance - Avans Hogeschool te Breda

Deze opleiding

Financieel advies geven voor bedrijfsverbetering spreekt je aan. Daarbij stoei je graag met cijfers. Met de deeltijdopleiding Associate degree Finance leg je de basis voor een baan als accountant.

open_in_newwebsite

locatieBreda
diplomaAd Ec
typeregulier, 120 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar deeltijd
accreditatiesNVAO
croho-code80143
Na je accountant opleiding houd je je onder meer bezig met financiële administraties en het controleren van jaarrekeningen. Je verdiept je in de cijfers van een bedrijf en in fiscale zaken en geeft een betrouwbaar financieel advies. Na de Ad Finance kun je instromen in de deeltijd bachelor Accountancy of Finance & Control, waarna je je verder kunt ontwikkelen tot registeraccountant (RA) of registercontroller (RC).

In de Ad Finance leer je boekhouden, onderzoeken en adviseren. Ook ga je aan de slag met het opstellen van jaarrekeningen. Na de opleiding heb je kennis over fiscaliteit en recht. Samen met je medestudenten werk je aan casussen van echte bedrijven, zodat je ervaring opdoet met het werkveld. De opleiding is opgebouwd uit 6 modules. Je bepaalt zelf in welke volgorde je deze volgt.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

Waarom aan de Avans?

In de Ad Finance staan de vragen van bedrijven centraal. Het is een praktijkgerichte opleiding die je in 2 jaar kunt afronden. Wat je leert, kun je direct toepassen in je werk. De docenten komen uit het werkveld of zijn nog werkzaam in de praktijk. Daarnaast helpt de studieloopbaancoach je bij het uitstippelen van jouw traject.
Vierjarige opleiding

Naast de deeltijdopleiding Associate degree kun je ook kiezen voor de Bachelor deeltijdopleiding Accountancy. Deze deeltijdopleiding rond je af in 4 jaar.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
Basisvaardigheid gedrag en communicatie

Je leert kritisch en integer handelen en gaat aan de slag met onderzoeksvaardigheden. Hiermee leg je de basis voor het opstellen en presenteren van een gefundeerd, integer rapport of advies.

Basisvaardigheid bedrijfscalculaties en statistiek

Na deze module kun je handmatig én met de tools van Microsoft Office basis berekeningen maken. Je volgt de vakken: bedrijfscalculaties, wiskunde en statistiek.

Beschrijven van bedrijfsprocessen

Om een bedrijf te besturen, moet je de bedrijfsprocessen beschrijven en begrijpen. Dat leer je aan de hand van de vakken inleiding administratieve organisatie, cyber security en data analytics.

Bedrijfseconomisch calculeren en beslissen

In deze module leer je complexe berekeningen te maken en het management te adviseren over investeringsbeslissingen. Je volgt de vakken inleiding bedrijfseconomie en bedrijfseconomie kostenbeheersing.

Jaarrekening opstellen en lezen

In deze module stel je een jaarrekening op vanuit de financiële administratie. Je zorgt dat externe verslaggevingseisen kloppen. Ook weet je met welke documenten een jaarrekening is opgesteld.

Fiscaliteit en privaatrecht

Je leert over de verschillende ondernemingsvormen en wat daar de juridische en fiscale voor- en nadelen van zijn. Ook leer je fiscale berekeningen maken voor eenvoudige belastingaangiften.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
De Ad Finance is opgebouwd uit 6 modules en duurt in principe 2 jaar. Elk half jaar bieden we alle modules aan. Je kiest zelf in welke volgorde je ze volgt en in welk tempo. Je leert door contactonderwijs, online learning en werkplekleren. De studieadviseur helpt je bij het uitstippelen van het traject dat het beste bij jou past. Afhankelijk van je vooropleiding kun je vrijstellingen krijgen en de opleiding sneller afronden.
studielast
Je volgt elke week op vrijdagochtend- en middag colleges in Breda. Wil je versnellen? Volg dan ook colleges op dinsdag, bij de opleiding Finance & Control. Er is geen aanwezigheidsplicht. Als jij denkt dat je de stof eigen kunt maken door zelfstudie, dan mag dat ook. Wekelijks besteed je 12 tot 16 uur aan je studie.

Bij instromen in februari is de lesdag op dinsdag samen met de studenten Finance & Control.

Let op: het kan zijn dat de lesdag tijdens de opleiding verandert.
bindend studieadvies
  • minimaal 45 EC in de eerste 24 maanden

Toelating en kosten

startmomenten

1 februari 2024

aanmelding deadline : 15 december 2023
wettelijk tarief : € 2150 (€1075 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 6456

1 september 2024

aanmelding deadline : 1 juli 2024
wettelijk tarief : € 2150 (€1075 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 6456

toelaatbare profielen
havo N&Ttoelaatbaar
havo N&Geconomie of m&o of be
havo E&Mtoelaatbaar
havo C&M(economie of m&o of be) + (wiskunde A of wiskunde B)
vwo N&Ttoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo C&Mtoelaatbaar
MBO niveau 4toelaatbaar
toelatingseisen

werk naast de opleiding (duaal)
Een aantal modules sluit je af met een beroepsproduct. Daarvoor moet je opdrachten uitvoeren op een relevante werkplek. We raden je daarom aan om naast je opleiding 20 uur te werken in een financieel-administratieve functie.

Als je werkplek niet voldoet, kan het zijn dat je het advies krijgt om een andere werkplek te zoeken naast je opleiding.

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

De vraag naar financiële professionals op hbo-niveau is groot. De wereld van de accountancy verandert voortdurend, onder meer omdat de techniek zich steeds verder ontwikkelt. Als accountant ga je daarin mee. Avans leidt je op tot een kritische, onderzoekende en ondernemende professional. Na de Ad Finance ga je bijvoorbeeld aan het werk als assistent-accountant, assistent-controller, assistent-administrateur, administratief medewerker of financieel medewerker.

Potentiële beroepen

administratief medewerker
assistent-accountant
assistent-administrateur

Een van je werkzaamheden is het verzorgen van de debiteuren- en crediteurenadministratie.

assistent-controller

Als assistent-controller ondersteun je de controller bij het analyseren van cijfers en het adviseren van het management.

assistent-controller
financieel medewerker
bron: StudieData

Contact

Student Support
E: studentsupport@avans.nl
T: 088-5257550
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite