Deze opleiding

Ben je ondernemend en wil je graag aan de slag in een commerciële functie, in een moderne werkomgeving? En wil je het liefst niet langer dan 2 jaar studeren? Dan Commerciële Economie jouw studie!

open_in_newwebsite

locatieEmmen
diplomaAd
typeregulier, 120 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur12 maanden voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code80103
Tijdens de Ad Commerciële Economie leer je door middel van actuele vraagstukken uit de praktijk. Je maakt kennis met het bedrijfsleven waar jij straks in terecht komt en werkt aan vraagstukken op het gebied van online marketing en sales, maar voert ook marktonderzoek uit om te weten te komen hoe je een product of dienst het beste op de markt kan brengen en aan welke doelgroep. Je leert dus door te doen bij de associate degree Commerciële Economie. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden zoals samenwerken, creatief denken en leer je mensen te overtuigen van jouw ideeën.

Doordat de opleiding zo praktijkgericht is maak je al snel kennis met actuele uitdagingen van een marketeer. Hoe gebruik je de ontwikkelingen rondom Artificial Intelligence (AI) in je marketingstrategie? Hoe verzamel je klantgegevens met toenemende wet- en regelgeving op het gebied van privacy? Regelmatig komen er gastsprekers vanuit het werkveld langs om jou mee te nemen in deze interessante ontwikkelingen.

In het tweede jaar van jouw opleiding ga je op stage en rond jij jouw opleiding ad marketing af door een afstudeeropdracht uit te voeren bij een bedrijf die past binnen jouw ambities.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :
Commerciele Economie

Waarom aan de NHL Stenden?

awardKeuzegids topopleiding
2020
Tijdens de tweejarige associate degree opleiding Commerciële Economie staan marketing, sales, communicatie en ondernemen centraal. Je leert hoe je bedrijven of organisaties klantgericht kunt inrichten, hoe je de wensen en behoeften van de klanten kunt onderzoeken en welke instrumenten je hebt om daar op in te spelen. Daarnaast werk je veel samen in groepen aan echte vraagstukken uit de praktijk.
  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2020 en 2021.
  • Je leert veel over (online) marketing en sales.
  • De opleiding is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld.
  • Binnen twee jaar een diploma op hbo-niveau.


Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
active learning, case studies, computer opdrachten, excursie, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, individual guidance, integratie module, stage, hoorcollege, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, mondelinge presentatie, portfolio, poster presentatie, project, zelf-evaluatie, zelfstudie, werkcollege, werkgroep, workshop
onderwijsvormen
Unieke praktijkopdrachten
Tijdens de opleiding zijn er verschillende momenten waarop jij jouw vindingrijkheid in de praktijk kunt inzetten. Bijvoorbeeld via bootcamps, hackathons of sprints. Met medestudenten werk je dan in één middag een opdracht uit voor een echt bedrijf. Aan het eind van de middag presenteer je de resultaten aan het bedrijf en medestudenten. Op deze manier kom je vroegtijdig met je potentiële werkgever in contact.
doelstelling
Als commercieel econoom moet je van veel zaken verstand
hebben. Daarom ontwikkel je een brede basis en staan vakken als marketing en sales centraal. Je leert hoe je de wensen en behoeften van klanten onderzoekt en wat je kunt doen om daarop in te spelen. Daarnaast breng je jouw kennis in de praktijk door in groepen te werken aan vraagstukken uit het werkveld.

docenten
Binnen de opleiding kennen docenten de studenten en studenten kennen de docenten. Persoonlijke benadering en begeleiding vinden we erg belangrijk. De opleiding is kleinschalig opgezet waarbij de docent jou begeleid in jouw ontwikkeling tot een echte professional. Tijdens een studieweek besteed je ongeveer 40 uur aan je studie, waarvan 19 tot 24 uur aan contacturen. De rest bestaat uit zelfstudie, werken binnen projectgroepen, praktijkervaring vergaren door deel te nemen aan excursies.
bindend studieadvies
  • minimaal 51 EC in de eerste 12 maanden


minimaal 51 EC in de eerste 12 maanden

Toelating en kosten

toelaatbare profielen
havo E&Mtoelaatbaar
havo N&Gtoelaatbaar
havo N&Ttoelaatbaar
havo C&M+ (econ of m&o) + (wisA of wisB)
vwo N&Ttoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo C&M+ (econ of m&o)
MBO niveau 4toelaatbaar
hbo-ptoelaatbaar
toelatingseisen

toelatingsgesprek

inbegrepen in collegegeld
registration fee
examination

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/3 NHL Stenden
Commerciële Economie
star Keuzegids topopleiding 2020
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
2/3 Fontys
Commerciële Economie
€ 280 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
3/3 Windesheim
Commerciële Economie
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Het studieprogramma van de tweejarige opleiding Associate degree Commerciële Economie is gevarieerd en veelzijdig. We combineren een behoorlijke dosis theoretische kennis over marketing, ondernemen en sales met praktische opdrachten uit het bedrijfsleven.
Jij ontwikkelt je hiermee tot een professioneel gesprekspartner voor zowel mensen in de markt als voor je collega's in de organisatie. Je bent bijvoorbeeld uitstekend in staat de wensen van de klant te vertalen naar de interne organisatie van bedrijven. Jouw brede kennis van marketing en sales maken je tot een aantrekkelijke kandidaat op de arbeidsmarkt.

Beroepsmogelijkheden:
Junior accountmanager
Medewerker corporate communicatie
Junior Marketeer
Junior projectmanager
Adviseur
Zelfstandig ondernemer

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
Amsterdam UVABedrijfskunde in deeltijd / Executive Programme in Management Studies MSc part-time + 22 EC pre-master
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

intercedent
junior accountmanager
junior marketeer

ondersteunt een senior marketeer of marketingafdeling met het vermarkten van een product of dienst. Voert het strategisch marketingplan uit.

junior projectmanager
medewerker communicatie
medewerker corporate communicatie

draagt bij aan het uitdragen en uitwerken van de interne communicatiestrategie

planner
recruiter
zelfstandig ondernemer
bron: StudieData

Contact

studie-informatie
E: studentinfo@nhlstenden.com
T: 088-991 7000
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite