Hotel Management

Stenden Hogeschool

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Wil je wel graag een Hbo-opleiding volgen maar vind je 4 jaar te lang? Ben jij degene die op feesten alles regelt, houd je van afwisseling en ga je verantwoordelijkheden niet uit de weg?

open_in_newwebsite

locatieLeeuwarden, Emmen
diplomaAd Hoger Hotelonderwijs
typeregulier, 120 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur2 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code80041
Dan is de Associate degree Hotel Management aan Stenden Hogeschool iets voor jou!
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

Waarom aan de Stenden?

Het concept van de opleiding is gebaseerd op 'Real World Learning', waar de studenten de theorie die zij leren direct toepassen in de praktijk. Uniek aan de Hogere Hotelschool van Stenden Hogeschool zijn de leerbedrijven. In Emmen is dat restaurant Stones en een aantal hospitality bedrijven in de omgeving. In Leeuwarden het Stenden Hotel met 28 kamers, 3 restaurants, luxe bar en congresfaciliteiten.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouwDirect bij de start van je studie krijg je een Career Coach. Deze coach begeleidt jou persoonlijk tijdens je hele studie. Het studiejaar is ingedeeld in vier blokken van 10 weken. Elke blok/module richt zich op een speciaal onderwerp. Engels is de voertaal van deze opleiding.
1e jaar In het propedeusejaar maak je kennis met de gastvrijheidsindustrie. Hoe zorg je ervoor dat een gast tevreden naar huis gaat? Je verdiept je in personeelsbeleid, marketing en financieel management van een hotel. Je krijgt theorie, maar gaat ook tien weken in de praktijk aan de slag in het nieuwe café-restaurant Stones of in een van de vele partnerhotels in Emmen en omgeving. Hier leer je alle afdelingen van een hotel kennen.
periode
1234
Career Development
12 EC
Guest Experience
12 EC
Hospitality Operations
12 EC
Real World Learning in Practice
12 EC
Resources
12 EC
2e jaar Je maakt de stap naar de dagelijkse aansturing: het operationele management. Je houdt je bezig met bedrijfsprocessen, marketing, budgetteren, personeel aansturen, inkoop, logistiek, onderhandelen en kwaliteitscontrole. Samen met een studiegenoot run je je eigen virtuele hotel. In het leerbedrijf klim je op naar de functie van supervisor en geef je leiding aan eerstejaars studenten. Je rondt je studie af met een innovatievoorstel bij een bedrijf in de gastvrijheidsindustrie.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, literatuurstudie, mondelinge presentatie, stage, computer opdrachten, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, werkcollege, hoorcollege, groepsopdracht, workshop, groepsdiscussie, individuele opdracht, zelfstudie
doelstelling
Vaardigheden
Met het probleemgestuurd onderwijs leer je oplossingsgericht denken. Ook ontwikkel je praktische vaardigheden zoals culturele vaardigheden, managementvaardigheden.

Doorleren
Wil je je na twee jaar studeren verder ontwikkelen? Kies dan voor doorleren in de opleiding Bachelor Degree in Leeuwarden. Daar stap je in het derde studiejaar in en word je opgeleid tot manager. De opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan. Benieuwd naar het complete overzicht van de opleiding?
studeren in het buitenland
Tijdens een bachelorstudie kun je tot aan 1,5 jaar naar het buitenland. Je hebt mogelijkheden om te kiezen voor een Grand Tour op één van de 4 buitenlandse Branch Campuses in Zuid Afrika, Qatar, Bali en Thailand of een uitwisselingssemester bij één van de over 100 partnerinstellingen wereldwijd. Tevens heeft de Stenden Hotel Management School uitstekende contacten met stagebedrijven in het binnen- en buitenland.
bindend studieadvies
  • minimaal 51 EC in de eerste 12 maanden

Toelating en kosten

toelaatbare profielen
havo C&M+ economie of management & organisatie
havo E&M+ 2e moderne vreemde taal
havo N&G+ 2e moderne vreemde taal
havo N&T+ 2e moderne vreemde taal
vwo C&Mtoelaatbaar
vwo E&M+ 2e moderne vreemde taal
vwo N&G+ 2e moderne vreemde taal
vwo N&T+ 2e moderne vreemde taal
MBO niveau 4Heb je een diploma mbo-niveau 4 en kom je uit het mbo-domein Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel, Natuur en Leefomgeving? Dan moet je aan aanvullende eisen voldoen op het gebied van economie en
taal. Kom je uit een ander mbo-domein, dan gelden deze eisen niet voor jou.

Wanneer je de Middelbare Hotelschool hebt afgerond, hoef je in principe geen volledige selectieprocedure te doen. Als je een aanbevelingsbrief van de directie van MHS kunt overleggen, kan met een verkorte procedure worden volstaan. Deze bestaat uit een motivatiegesprek, gericht op het beroepenveld en de opleiding en een competentietest. Het verslag van de test zal tijdens worden besproken. Ook de selectiegesprekken voor de MHS studenten vinden plaats tijdens de reguliere selectiedagen. Meld je op tijd aan op www.stendencompass.com. Vergeet niet dat je ook de aanbevelingsbrief moet uploaden tijdens je regsitratie.
toelatingseisen

toelatingsgesprek
Selectieprocedure
Bedrijven in de hospitality industrie zoeken medewerkers die gastvrij zijn, servicegericht en graag de handen uit de mouwen steken. Kwaliteiten die je niet alleen kunt aanleren, het moet ook 'in' je zitten. De Hogere Hotelschool heeft een selectieprocedure, om te kijken of je in voldoende mate aan deze eisen voldoet:

  • Deel 1 is een assessment
  • Deel 2 is een gesprek met een studie coach

instaptoets

studie kosten
bron: Stenden Hogeschool
bedrag kostenpost
€ 275studiematerialenper jaar
inbegrepen in collegegeld
examination
registration fee

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
0kamerhuur in Emmenonder landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 868totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in 2017
?% daarvan is vrouw
10700 studenten aan de Stenden Hogeschool
59% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

Op kamers in Emmen

1801studenten studerend
1557studenten woonachtig   
gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
? m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

aan het woord: studenten en docenten

studenten
Ik wilde wel doorstuderen, maar had geen zin om weervier jaar lang naar school te gaan. Vandaar dat ik heb gekozen voor Hoger Hotelonderwijs Associate Degree.

“Na mijn mbo-diploma Marketing en Communicatie,
ben ik in de bediening gaan werken.”

“Heel erg leuk werk, maar ik merkte dat er in de praktijk vaak wordt gevraagd naar mensen met hbo-niveau. Ik wilde wel
doorstuderen, maar had geen zin om weer vier jaar lang naar school te gaan. Vandaar dat ik heb gekozen voor Hoger Hotelonderwijs Associate Degree...
Naast theorielessen zijn er praktijkdagen. En wanneer je je studie volgt in Leeuwarden, draai je mee in de keuken, bediening, receptie en huishouding. Vooral in de bediening heb ik de nodige ervaring. Het is leuk om deze kennis ook weer op andere studenten over te brengen en elkaar te helpen. De associate degree is ideaal voor mensen die twijfelen of ze nog verder willen studeren. Het bevalt me hier zo goed dat ik uiteindelijk heb besloten wel de vierjarige opleiding te doen. De mogelijkheid om na twee jaar toch te kiezen voor de gewone bachelor blijft altijd open. Dat maakt de associate degree zo interessant!”


lees verder ...

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/2 Stenden
Hotel Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
2/2 NHL Stenden
Hotel Management
star Keuzegids topopleiding 2020
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Feiten en / studie in cijfers

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel4.24.1
inhoud4.04.0
docenten4.34.2
studiefaciliteiten4.34.2
studielast4.24.1
studiebegeleiding4.34.2
De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2017 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Hotel Management aan de Stenden Hogeschool is beoordeeld door 67 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Stenden Hogeschool is de enige hogeschool in Nederland waar jij deze opleiding kunt volgen. Met je Associate Degree kun je als leidinggevende aan de slag in de hotel- en cateringbranche, bij congres- en evenementenbureaus, adviesorganisaties, banken of bij andere bedrijven in de zakelijke dienstverlening of bij een bungalowpark. Je kunt letterlijk alle kanten op.

Potentiële beroepen

project-coordinator bij een congresbureau
sales en marketing coordinator van een hotel
supervisor in een restaurant
bron: StudieData

Contact

IStudy
E: istudy@stenden.com
T: 058-2441100
Gaby Seemann MA

Marketing en Communicatie Specialist Stenden Hotel Management Schoo

Hotelschool Emmen
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite