1/7 Avans
Human Resource Management
gemiddelde kamerhuur
35 eerstejaars
77% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
2/7 Avans
Human Resource Management
€ 293 gemiddelde kamerhuur
35 eerstejaars
77% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
3/7 Avans
Human Resource Management
€ 326 gemiddelde kamerhuur
43 eerstejaars
83% vrouw
? uur contacttijd/week
Bij de deeltijdopleiding HRM-Ad is de werkomgeving een belangrijke leeromgeving: werkplek-leren. Leervragen vanuit je werk zijn leidend in het opleidingsprogramma, dus dat vraagt om een actieve rol van jou als student. De docenten uit de praktijk zijn specialist in hun vakgebied. Verder staat persoonlijke aandacht voorop. Wij dagen je uit om je talenten te ontwikkelen en je grenzen te verleggen.
4/7 Hanze
Human Resource Management (HRM)
€ 303 gemiddelde kamerhuur
20 eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
Tijdens de opleiding kunt u het diploma Uitzendmedewerker behalen. Deze module is in het lesprogramma ingebouwd en kost dus geen extra studietijd. De kansen op de arbeidsmarkt worden hierdoor vergroot.
5/7 NCOI
HBO Human Resource Management
€ 424 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
6/7 NHL Stenden
Human Resource Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
  • Een deeltijd opleiding waarbij je je associate degree diploma in 2 jaar haalt
  • De mogelijkheid om je eigen leerroute en studietempo te bepalen
  • Een opleiding waarbij je eigen kennis en ervaring je startpunt zijn
  • Studeren op 1 lesdag per week
7/7 NHL Stenden
Human Resource Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
  • Jij binnen 2 jaar een hbo diploma in hrm kan behalen
  • Er veel persoonlijke aandacht is voor jou als student
  • Jij dan studeert aan één van de beste HRM-opleidingen volgens de Keuzegids hbo
  • Jij vanaf het begin werkt aan vraagstukken van echte opdrachtgevers
  • Jij meer wilt leren over recruitment van personeel
  • Jij nieuwsgierig bent naar het gedrag van mensen in organisaties
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Ilona Douma
Hanzehogeschool Groningen
De opleiding Human Resource Management is erg bedrijfskundig onderlegd, wat tegenwoordig ook in de meeste bedrijven steeds belangrijker is. Positief aan de opleiding is dat er erg veel tijd wordt besteed aan de praktijk. Je bent zelf met projecten bezig en oefent in trainingen allerlei vaardigheden.

De theorie die je daarnaast krijgt is gelijk goed toepasbaar en daardoor ben je beter voorbereid op het werkveld. De vele stages, die ook onderdeel zijn van de studie, ondersteunen dit. Tijdens de stages leer je pas echt wat personeelsmanagement inhoudt omdat je het geleerde in de praktijk gaat brengen...
Je kunt bij de docenten altijd gewoon binnenlopen en ze zijn erg behulpzaam. Verder zorgt de studievereniging voor extra vermaak door middel van borrels, een gala en een wintersport en verzorgen ze studiegerelateerde activiteiten zoals workshops, bedrijfsbezoeken en seminars. Op het moment ben ik bezig met mijn tweede stage. Ik doe mijn stage in Kaapstad, Zuid-Afrika. Ik loop stage bij een reclamebedrijf dat de laatste jaren enorm is gegroeid en waar P&O erg is achtergebleven. Daarom zoek ik dingen uit en probeer ik delen van de afdeling op te zetten. Nadat ik mijn studie HRM heb voltooid wil ik nog in 1 jaar de master Human Resource Management halen aan de universiteit van Groningen. Daarna wil graag op een P&O afdeling werken, het liefst als adviseur. Mijn voorkeur gaat uit naar een internationaal profit-bedrijf.


lees verder ...
Frank Hoogesteger
Hanzehogeschool Groningen
Ik was op zoek naar een mix tussen werken met mensen en het bedrijfskundige. Deze mix kwam naar mijn idee het meest naar voren bij de opleiding Personeel en Arbeid. Wat mij vooral aanspreekt is dat ik de kans krijg om veel ervaring op te doen in de praktijk.

De 1,5 jaar stage die ik er na dit jaar op heb zitten is voor mij een mooie opstap naar de arbeidsmarkt. Ik heb de kans gehad verschillende organisaties van binnen te zien, wat mijn keuze voor een bedrijf in de nabije toekomst vereenvoudigd...
Een zeer actueel P&O onderwerp en voor ons een uitdaging om de organisatie hierover van advies te mogen voorzien. Na mijn afstuderen wil ik de arbeidsmarkt op. Intercedent of medewerker P&O lijken mij mooie startfuncties. Ik denk dat ik vanaf een goede P&O functie binnen een relatief grote organisatie een goede basis kan leggen. Vervolgens kan ik verder kijken wat voor functies nog meer aansluiten bij mijn interesses.


lees verder ...
Celest Latumelea
Hanzehogeschool Groningen
Toen ik mij op de havo ben gaan verdiepen in studies, kwam ik tot de conclusie dat ik management erg leuk vond en heb ik voor HRM gekozen. Tot nu toe vind ik de studie ontzettend uitdagend, vooral de strategische bedrijfsvoering vind ik erg interessant.

Op het hbo ben je wel veel meer op jezelf aangewezen dan op de havo, maar gelukkig krijg je wel ondersteuning en staan docenten altijd voor je klaar om te helpen. De sfeer binnen de opleiding is ontzettend goed, je kent elkaar en de deuren staan open...
Op deze manier heb je de grootste kans om een opleiding te vinden die bij jou past.


lees verder ...
Mark Dunnewind
Hanzehogeschool Groningen
De opleiding HRM is zowel gericht op de harde bedrijfskundige kant van een organisatie als de zachte personele kant. Met deze studie kun je veel verschillende kanten uit. Ik heb bijvoorbeeld affiniteit met advieswerk, maar ik oriënteer me ook in richtingen waar ik in eerste instantie niet aan dacht.

Ik ben nu bezig met een project waarbij ik het interactieve en dynamische platform 'HR-start' heb ontworpen. Via dit platform komen studenten docenten en andere professionals uit het werkveld in contact met elkaar. Zij delen ervaringen en kennis uit de opleiding en het HRM-vakgebied...
Bedenk of je jezelf dit werk ook nog over 10 jaar ziet doen!


lees verder ...
Nina van Venrooij
Hanzehogeschool Groningen
Ik wilde graag na mijn mbo-diploma een hbo-opleiding volgen. Het eerste jaar van Human Resource Management is zeer gevarieerd waardoor je met veel facetten kennis maakt. Tijdens de studie krijg ik goed de kans om uit te vinden wat bij me past.

Al in het tweede jaar doe ik veel ervaring op door een stage op het gebied van personeelszaken. Ik hoop op een baan waarin ik mijzelf kan zijn en mijn creativiteit kwijt kan. Door naast je studie leuke dingen te doen, zoals sporten en bij een vereniging, haal je het beste uit je studietijd.