Deze opleiding

Bij de opleiding Ondernemerschap & Retail Management verdiep je je in ondernemerschap, (online) marketing, management en retail. Zo bereid je jezelf voor op een dynamische carrière.

open_in_newwebsite

locatieGroningen
diplomaB
typeregulier, 240 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur4 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code35523
Jaarlijks starten er in Nederland duizenden mensen een eigen bedrijf. Maar twee jaar later is bijna de helft daarvan helaas alweer verdwenen. Aan enthousiasme en ondernemingszin heeft het vaak niet gelegen, wel aan gebrek aan kennis van zaken en onvoldoende vaardigheden. Bij Ondernemerschap & Retail Management leer je wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en runnen van een bedrijf.

Heb je ondernemersbloed en sta je te popelen om je ideeën om te zetten in producten en deze te vermarkten? Of ambieer je een managementfunctie in een (detail) handelsonderneming of het midden- en kleinbedrijf? Ben je zelfstandig, creatief, ambitieus en klantgericht, kies dan voor Ondernemerschap & Retail Management.

De opleiding is vanaf het begin helemaal toegesneden op marketing, management en ondernemerschap. Je leert het vakgebied van de ondernemer van alle kanten kennen. In de loop van je studie leer je niet alleen praktische en operationele problemen op te lossen. Je bedenkt ook blijvende oplossingen die je vastlegt in een ondernemingsplan. Je wordt opgeleid tot ondernemer en manager in het midden- en kleinbedrijf.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2

minors

minor De Noorderlingen

TopProgramma Ondernemerschap, voor ambitieuze en ondernemende studenten uit Noord-Nederland.

De Noorderlingen is een TopProgramma Ondernemerschap, voor ambitieuze en ondernemende studenten uit Noord-Nederland. Het is een uitdagend onderwijsprogramma voor studenten die hun ondernemersidee willen omzetten naar een eigen bedrijf, of hun bestaande bedrijf willen laten groeien. Hierbij worden ze gecoacht en geadviseerd door succesvolle ondernemers en experts uit de regio.

De Noorderlingen is: je eigen ondernemersidee (door)ontwikkelen, gecoacht worden door een ondernemer, geen colleges maar bedrijfsbezoeken en workshops, professioneel advies van experts, een halfjaar lang ondernemen!

Slechts tien studenten met een goed ondernemersconcept starten aan het begin van het semester met het programma, zij worden de nieuwe ondernemende helden.

De Noorderlingen reist door het noorden, op bezoek bij kleine en grote bedrijven. Verder zal elke deelnemer
regelmatig met zijn eigen coach in gesprek gaan. Welke koers je inzet met je bedrijf, heb je zelf in de hand. Elke deelnemer kiest waar gedurende het halfjaar de focus op ligt. Een maatwerktraject, passend bij de situatie van je idee/bedrijf.

minor Business Class Ondernemerschap

"​Start je eigen bedrijf" Ben je een ondernemend persoon en droom je van een eigen bedrijf? Kies dan voor de Business Class Ondernemerschap.

De Business Class Ondernemerschap bereidt studenten al 20 jaar voor op een carrière als zelfstandig ondernemer. De minor is gevolgd door honderden ondernemende studenten. Tientallen alumni hebben een succesvolle carrière als zelfstandig ondernemer.

minor Marketing NIMA A en B

Met de minor NIMA Marketing A en B leer je meer over Marketing op zowel operationeel als strategisch niveau.

Met de minor bereid je je voor op de landelijke NIMA examens; de NIMA Marketing diploma's zijn zeer bekend en hebben veel waarde op de arbeidsmarkt.
Waarom kiest de ene consument voor een Samsung en de ander voor een iPhone? En waarom zweert de ene klant bij CocaCola en de andere bij Pepsi? Leer het marketingproces te doorgronden en zie hoe online en offline marketing elkaar kunnen versterken. Naast kennis is daarbij ook inzicht nodig. De hoor- en werkcolleges zijn zowel gericht op de voor het examen relevante stof, als op het verkrijgen van vaardigheden om de theorie in de dagelijkse praktijk te kunnen toe te passen en te herkennen. Dit doen we door een voortdurende (terug)koppeling tussen de leerstof en de praktijk, door middel van praktijkvoorbeelden, cases, recente NIMA examens, etc.

minor Online Marketing

​​​In deze minor van 30 EC vergroot je je kennis van online marketing in theorie en praktijk.

Bij de start van het programma leer je in een bedrijfssimulatie te werken met Google Analytics en Adwords in het Hanze Online lab. Vervolgens ga je in teams in de praktijk aan de slag. Voor een MKB-bedrijf in de regio werk je een online marketingstrategie uit. Je implementeert de ontwikkelde campagnes en stuurt deze bij. De deelnemende bedrijven investeren een marketingbudget dat je zo effectief mogelijk moet inzetten.

minor English History, Language and Culture

​​​​​​​​By doing this Minor you will become an expert in the histories and cultures of Britain, the USA and the most important countries within the Commonwealth.

The first part of the Minor is focused on the histories of the various parts of the English-speaking world (UK, USA and Canada, India and the Far East, Sub-Sahara Africa, Australia and New Zealand, Hong Kong and the Middle East) as well as their cultures and basic geographies. The student learns to investigate and research historical topics and how to give effective and interesting presentations. Using this knowledge and these skills the student can research background information with current publications from quality English publications and present these at a professional level.

minor Lengua y Cultura Española

​​​In this minor, the student specialises in the Spanish language and various cultures of Spanish-speaking areas (Latin-America and Spain).

The minor consists of the parts of Language skills, Culture and History and Cross Cultural Management. Language skills (Lengua práctica, 24 credits; reading - listening - writing - speaking) are the main items of the course, circa 80% of the study load. The aim is quickly attaining a high level, from zero level, via a highly intensive language course (level A1/ A2 after period 1, and level A2/B1 after period 2). There are several classes a week, which involve practical/skill training.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
onderwijsopzet35% zelfstudie
30% theorie
35% praktijk
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, mondelinge presentatie, stage, computer opdrachten, onderzoek, werkcollege, hoorcollege, werkgroep, groepsopdracht, workshop, groepsdiscussie, zelf-evaluatie, individuele opdracht, zelfstudie, project
bindend studieadvies
  • minimaal 48 EC in de eerste 12 maanden
honours-/excellence program Honoursminor Sales Talent & Innovatie Programma

Het Sales Talent & Innovatie Programma is een verdiepende minor waarin Sales centraal staat.

​​​Deze minor is voor studenten met een passie voor Sales, die bereid zijn om hard te werken en die begrijpen dat reflectie het instrument is om beter te worden. In een intensief programma krijg je training in Salesvaardigheden, CRM en Inkoopmanagement. Ook is er aandacht voor het leidinggeven aan een Salesteam. Daarnaast komen actuele thema's uit de sales aanbod. Trainers en docenten hebben ruime ervaring in de sales en weten dus waar ze het over hebben.

Toelating en kosten

toelaatbare profielen
havo N&Teconomie of m&o/be
havo N&Geconomie of m&o/be
havo E&Mtoelaatbaar
havo C&Meconomie of m&o/be
vwo N&Ttoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo C&Meconomie of m&o/be
MBO niveau 4toelaatbaar
hbo-pmogelijkheid tot instroom in de hoofdfase van de studie wordt individueel bepaald, de mate van aansluiting is maatgevend
WO propedeusemogelijkheid tot instroom in de hoofdfase van de studie wordt individueel bepaald, de mate van aansluiting is maatgevend
studie kosten
bron: Hanzehogeschool Groningen
bedrag kostenpost
€ 500studiematerialenper jaar
inbegrepen in collegegeld
registration fee
examination

De stad

studievereniging

HMV Actis
Marketing & Management

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/9 Hanze
Ondernemerschap & Retail Management
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
2/9 Avans
Ondernemerschap & Retail Management
€ 326 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
3/9 Fontys
Ondernemerschap & Retail Management
€ 280 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
4/9 HAN
Ondernemerschap & Retail Management
€ 315 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
5/9 HHS
Ondernemerschap & Retail Management
€ 326 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
6/9 HR
Ondernemerschap & Retail Management
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
7/9 HU
Ondernemerschap & Retail Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
8/9 NHL Stenden
Ondernemerschap & Retail Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
9/9 Saxion
Ondernemerschap en Retail Management
€ 250 gemiddelde kamerhuur
93 eerstejaars
19% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Kijk ook eens naar ..


Kom je er echt niet uit? Zoek hulp bij een studiekeuzeadviseur in jouw buurt.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Je kunt na het behalen van je diploma ook doorstuderen. Bijvoorbeeld aan de MSc in Business Studies (Interdisciplinary Business Professional) aan de Hanzehogeschool. Er zijn ook verschillende goede aansluitmogelijkheden bij de Rijksuniversiteit Groningen en andere binnen- en buitenlandse universiteiten.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Als afgestudeerde ORM'er kun je je eigen zaak beginnen, of de zaak van je ouders overnemen. Van detailhandel tot horeca of recreatie: het is uiteindelijk je eigen keus. Je hoeft natuurlijk geen eigen onderneming te starten. Je kunt ook als manager terechtkomen bij een groot warenhuis, supermarkt of winkelketen. Andere toekomstige functies voor afgestudeerden zijn: medewerker hoofdkantoor retailketen, sales representative, franchisespecialist, franchisegever en bedrijfsadviseur.

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
Universiteit TwenteBusiness Administration+ 30 EC pre-master
HANCirculaire Economie part-timegeen aanvullende eisen
HanzeMaster Energy for Societygeen aanvullende eisen
HRMaster in Consultancy and Entrepreneurshipgeen aanvullende eisen
TU EindhovenOperations Management & Logistics+ 30 EC pre-master
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

bron: StudieData

Contact

Hanze Studiekeuze Advies
Ester Dalmolen-Dijkema
E: g.e.t.c.dijkema@pl.hanze.nl
T: (050) 595 70 56
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite