1/3 RUG
Technische Wiskunde
star Keuzegids topopleiding 2016
€ 303 gemiddelde kamerhuur
20 eerstejaars
20% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
  • In Groningen kun je Technische Wiskunde én Wiskunde studeren.
  • In het eerste jaar kun je nog switchen naar Wiskunde.
  • Applied Mathematics is een internationale opleiding en dat geeft je een voorsprong bij het begin van je loopbaan.
  • De faculteit Science and Engineering kent twee Nobelprijswinnaars: de Nobelprijs voor Scheikunde voor Ben Feringa en de Nobelprijs voor Natuurkunde voor Frits Zernike.
2/3 TU Delft
Technische Wiskunde
€ 312 gemiddelde kamerhuur
172 eerstejaars
21% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
3/3 TU Eindhoven
Technische Wiskunde
star Keuzegids topopleiding 2016  1e  84
€ 280 gemiddelde kamerhuur
84 eerstejaars
27% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
Door de kleinschaligheid van de major en de uitstekende begeleiding, voelen studenten zich direct thuis. Maar hoe goed ons onderwijs is, hoeven we je niet te vertellen - het blijkt overduidelijk uit het enthousiasme waarmee bedrijven onze (master)afgestudeerden in dienst nemen.
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Ali Ozun
Rijksuniversiteit Groningen
Kilian Buis
Technische Universiteit Delft
Het maken van een studiekeuze vond ik erg lastig. Wiskunde vond ik het allerleukste op de middelbare school, terwijl ik het beste was in scheikunde. Hierdoor heb ik lang getwijfeld tussen deze twee studies. Uiteindelijk heb ik voor wiskunde gekozen, omdat ik denk dat je daar later heel veel verschillende kanten mee op kan gaan. Inmiddels heb ik zeker geen spijt van mijn studiekeuze. De eerste weken moest ik erg wennen aan het tempo. Het gaat allemaal een stuk sneller dan op de middelbare school en er wordt verwacht dat je meer zelfstandig werkt...
Daarnaast krijg je ook het vak Modelleren. Hierbij krijgen we een probleem wat we moeten oplossen met behulp van wiskundige modellen. Wat dit vak erg leuk maakt, is dat je in een groepje werkt en dat je de geleerde wiskunde kunt toepassen op de realiteit. Nog leuker vind ik het vak Analyse 1. Dit is een vak dat voortbouwt op de middelbare school. Je leert hier bijvoorbeeld hoe je moeilijke functies kan differentiëren en integreren. Bij Analyse 2 doe je hetzelfde, maar dan met behulp van vectoren en matrices. Na mijn studie lijkt het me leuk om een consultant te worden. Ook lijkt het me leuk om iets te doen met optimaliseren of de financiële kant op te gaan.


lees verder ...
Technische Universiteit Delft
Tijdens mijn middelbareschooltijd heb ik mij lange tijd afgevraagd wat ik wilde gaan studeren. Ik heb talloze open dagen bezocht van de meest uiteenlopende studies tot ik uiteindelijk naar een open dag van Technische Wiskunde aan de TU Delft ging. Ik vond wiskunde op de middelbare school altijd al leuk, maar het idee om 7 dagen in de week met wiskunde bezig te zijn, leek me een beetje veel van hetzelfde.

Toch ben ik naar die open dag gegaan om even te kijken...
De opleiding is best kleinschalig waardoor je elkaar allemaal kent en de sfeer heel gezellig is. Je kunt gemakkelijk wat vragen aan docenten of studentenassistenten; hierdoor blijf je nooit met onbeantwoorde vragen zitten. Wat ik later na de studie wil doen, weet ik nog niet. Wiskunde kom je namelijk op zoveel plekken tegen, dat je na je studie veel verschillende kanten op kunt. Op dit moment lijkt het me leuk om in de financiële wereld te werken , maar ook de kant van de optimalisatie vind ik interessant.


lees verder ...