1/8 Erasmus
Bedrijfskunde
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
Bedrijfskunde studeren in Rotterdam:
 • Uitdagend onderwijs
 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Ontwikkeling management- én onderzoeksvaardigheden
 • De opleiding heeft een uitstekende reputatie, ook in het buitenland
 • Vele internationale kansen, zoals studeren in het buitenland en projecten bij multinationals
 • Keuze uit aansluitende gespecialiseerde masterprogramma's
 • Vooruitzicht op een goede baan en een interessante carrière
2/8 Erasmus
Double Degree in Recht & Bedrijfskunde
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
 • Dit programma kan alléén in Rotterdam.
 • Je wordt professional in twee vakgebieden.
 • Met een dubbele titel onderscheid jij je op de arbeidsmarkt.
 • In zes jaar tijd krijg je vier diploma's en twee mastertitels.
3/8 Open Universiteit
Bedrijfskunde
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
4/8 Rijksuniversiteit
Bedrijfskunde
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
50% Nederlandstalig
50% Engelstalig
Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen is veelzijdig en biedt naast een gedegen wetenschappelijke basis talloze specialisatiemogelijkheden. Aan de RUG kun je de volledige opleiding tot registeraccountant (RA) of registercontroller (RC) volgen en is dat opleidingstraject korter dan aan de meeste andere universiteiten. Bovendien heeft de faculteit twee toonaangevende internationale accreditaties: EQUIS en AACSB. Dat heeft slechts 1% van de business-schools wereldwijd.
5/8 Radboud Universiteit
Business Administration
€ 315 gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Engelstalig
We think it is important to educate graduates who have a broad overview of the organisation and its environment, and who are well aware of the influences of social processes within and outside the company. We teach Business Administration from different social-scientific disciplines and always consider culture in order to contribute to a broad mindset.
6/8 Radboud Universiteit
Business Administration
€ 315 gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Engelstalig
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
7/8 Radboud Universiteit
Bedrijfskunde
€ 315 gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
60% Nederlandstalig
40% Engelstalig
In Nijmegen besteden we daarbij veel aandacht aan de sociale kant van organisaties.
8/8 Amsterdam VU
Bedrijfskunde
€ 424 gemiddelde kamerhuur
3.8/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
 • Het bachelor Bedrijfskunde biedt je een uitstekende bedrijfskundige basis, alsook volop ruimte om jezelf als professional te specialiseren en profileren.
 • De opbouw van het onderwijsprogramma geeft je de ruimte om bepaalde kennisgebieden eerst te verkennen, voordat je een definitieve specialisatie kiest.
 • De opleiding legt sterk de nadruk op het 'oplossen' van praktijkgerichte organisatievraagstukken.
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Semra Çatalgöl
Vrije Universiteit Amsterdam
Wat me vooral aan de Bedrijfskunde aantrekt is dat het een brede studie is, die heel veel mogelijkheden biedt tot verschillende Masterstudies en beroepen. Daarnaast ontwikkel je als bedrijfskundestudent een soort 'helicopter view', waardoor je een probleem van meerdere kanten leert bekijken.

Tijdens de drie jaren bachelor volg je namelijk vakken van Accounting tot Human resources en van Logistiek tot Finance. Alle aspecten van een organisatie komen aan bod en dat maakt het onderwijsaanbod heel afwisselend...
Bijvoorbeeld dat we naast de gewone hoorcolleges ook (vaak verplichte) werkcolleges hebben, waarin je actiever met de lesstof bezig bent. Zo maak opdrachten, waarin je theorie op een praktijksituatie moet toepassen. Voor mij zijn deze werkvormen een goede stimulans om actief bezig te zijn met de stof en niet alleen theorieën uit een boek te leren. Meestal volg je in een periode twee vakken, waarvan je in totaal tussen de 12 en 16 uur contacturen volgt (hoorcolleges en werkcolleges). Dat houdt in dat je vaak een of twee dagen in de week 'vrij' bent. 'Vrij', omdat er wel wat tijd gestoken moet worden in het maken van de cases of voorbereiden van hoorcolleges. Maar al met al is er ook nog genoeg tijd om te genieten van je studentenleven in de stad Amsterdam. Je vrije tijd kan je op veel verschillende manieren invullen. Amsterdam heeft natuurlijk als stad heel veel te bieden, maar je kunt ook bij een vereniging lid worden (waarvan er echt ontelbaar veel zijn). Door lid te worden van een studenten-, sport- of studievereniging leer je in korte tijd heel veel mensen kennen, die zorgen voor de nodige gezelligheid naast het studeren. Bovendien kunnen die je helpen met het vinden van een kamer, wat in Amsterdam lang niet altijd gemakkelijk is. Wat mij betreft dus echt een aanrader! Zelf ben ik lid geworden van faculteitsvereniging Aureus, die voor mij een leuke combinatie biedt van inhoudelijk commissiewerk en een heleboel gezelligheid. Op het moment ben ik actief in twee commissies: als voorzitter van Internal Events (de borrelcommissie!) en als acquisiteur bij de Amsterdamse Carrière Dagen (ACD) van 2011. Kortom; als studente Bedrijfskunde ben ik volop bezig met het vergaren van de nodige kennis, maar heb ik ook genoeg mogelijkheden om te genieten van deze mooie studenten jaren.


lees verder ...
Freek Wolters
Rijksuniversiteit Groningen
Ik doe bedrijfskunde en dat bevalt me prima. Het eerste jaar wordt echt het fundament gelegd. Ik krijg nu veel theorie, maar ik weet dat ik dat later weer nodig heb. Het is een vrij grote studie, maar je moet ook vaak dingen doen in kleine werkgroepen. Ik vind dat heel leuk, je leert dan samenwerken met mensen die je eigenlijk helemaal niet kent.

Ik woonde dicht bij Groningen en heb ook voor een studie hier gekozen. Groningen is een gezellige stad, vol met studenten. Waarom zou ik ergens anders heen gaan? Na twee maanden had ik een kamer, bij een vriend in huis...
Ik doe bedrijfskunde en dat bevalt me prima. Het eerste jaar wordt echt het fundament gelegd. Ik krijg nu veel theorie, maar ik weet dat ik dat later weer nodig heb. Het is een vrij grote studie, maar je moet ook vaak dingen doen in kleine werkgroepen. Ik vind dat heel leuk, je leert dan samenwerken met mensen die je eigenlijk helemaal niet kent. En iedereen heeft van school uit een andere werkwijze aangeleerd. Mijn start was een beetje slecht, ik was eerst een beetje laks. Hoe vaak ze je ook waarschuwen, die zelfstandigheid is toch wennen. Maar nu gaat het een stuk beter. Een aantal vakken houd ik altijd heel goed bij, en een aantal ga ik voor de tentamens nog even flink bijblokken. De stof is vaak in het Engels, maar dat went wel na één boek. Om je heen hoor je ook heel veel Engels. Ik vind dat wel leuk, zo'n internationale universiteit.


lees verder ...
Vincent Eijkelenkamp
Rijksuniversiteit Groningen
Ik vind de werkgroepen het leukste, daar ga je echt met de stof aan de slag. Daarnaast zijn het kleine groepen, dus leer je je studiegenoten echt kennen en word je een beetje een 'klas'.

'Na de middelbare school heb ik een half jaar gewerkt en daarna gereisd door Australië. Toen ik terugkwam studeerden vrienden van mij al in Groningen en ik wist dat de studie bedrijfskunde hier goed was, dus de keuze was snel gemaakt. Mijn M&O-leraar op de middelbare school had me bedrijfskunde aangeraden, omdat het een brede studie is in de richting die ik interessant vond...
Je krijgt tussentoetsen waardoor je de boel een beetje bijhoudt. Ik vind de werkgroepen het leukste, daar ga je echt met de stof aan de slag. Daarnaast zijn het kleine groepen, dus leer je je studiegenoten echt kennen en word je een beetje een 'klas'. Ik raad alle nieuwe studenten aan op kamers te gaan. Je hebt heel veel vrijheid en je wordt er zelfstandig van. Maar begin wel op tijd met zoeken!'


lees verder ...
Robert Tuinsma
Rijksuniversiteit Groningen
Derdejaars student Robert Tuinsma vertelt over de track Accountancy en Controlling binnen de opleiding Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Kleis Krebbers
Vrije Universiteit Amsterdam
De Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (FEWEB) staat voor innovatief en ambitieus onderwijs en onderzoek. FEWEB speelt met haar onderzoek en onderwijs actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij.